REUTERS xəbərlər cədvəli 22.00 GMT / saat 6-da SGT

Livan prezidenti Mişel Aun çərşənbə günü yeni bir milli birlik hökuməti ilə bağlı anlaşmanın qarşısını alan fikir ayrılıqlarının “asan olmadığını” söylədi və sonuncu həll mövzusunda müttəfiqi Hizbullahla zidd olduğunu bildirdi.


ABŞ-BRAZİLİYA SİYASET /

Uzay pilotu komandasına qoşulduğu üçün Braziliya Bolsonaro üçün həyat bir çimərlikdir



RIO DE JANEIRO (Reuters) - Keçən ay təbliğat apararkən bıçaq zərbəsindən ölmək üzrə olan Braziliyanın ifrat sağçı prezidenti Jair Bolsonaro, çərşənbə günü güllə keçirməyən yelek bağladı və akrobatik hava şousuna qatılmaq üçün Rio de Janeiro çimərliyinə yollandı. onun şərəfinə.

ABŞ


ABŞ-ABŞ-immiqrasiya-sərhəd-trump /

Trump, ABŞ-ın sərhədə 15.000 qədər əsgər göndərə biləcəyini söylədi


WASHINGTON (Reuters) - ABŞ Prezidenti Donald Tramp, Çərşənbə günü ABŞ-ın Meksikayla sərhədə 15.000 əsgər göndərə biləcəyini söylədi, çünki Mərkəzi Amerikada zorakılıq və yoxsulluqdan qaçan bir miqrant karvanına qarşı sərtləşdi.

ABŞ-ABŞ-immiqrasiya-VƏTƏNDAŞLIQ-TRUMP /


Trump ABŞ Konstitusiyasında anadangəlmə vətəndaşlıq hüququnu əhatə etmədiyini iddia edir

WASHINGTON (Reuters) - Prezident Donald Trump, Çərşənbə günü ABŞ Konstitusiyasının ölkədə anadan olan hər kəsə vətəndaşlıq hüququnu təmin etmədiyini söylədi və bu sənədin çoxdankı qanuni təfsirinə ziddir.

BİZNES

ABŞ-GM-NƏTİCƏLƏR /


GM güclü rüblük qazancdan sonra xərcləri azaltmaq üçün alış-veriş təklif edir

DETROIT (Reuters) - General Motors Co, çərşənbə günü Wall Street gözləntilərini aşan üçüncü rüb mənfəətini bildirdiyinə baxmayaraq tarif və bazar təzyiqlərinə cavab olaraq xərcləri azaltmaq səylərini artırdı.

ABŞ-SPACEX-STARLINK-INSIGHT /

Musk peyk buraxma pəncərəsi yaratmaq üçün yarışda SpaceX-i silkələdi: mənbələr

SEATTLE / ORLANDO, Fla. (Reuters) - SpaceX-in baş icraçı direktoru Elon Musk, kosmik şirkətinin böyüməsi üçün həlledici bir peyk buraxma layihəsinə rəhbərlik edən mühəndislərlə görüşmək üçün iyun ayında Seattle bölgəsinə uçdu.

Əyləncə

ABŞ-FİLM TƏQDİMATI /

Chris Pine 'Kaçak Kral' tarixi dramına İskoç vurgusunu verdi

LONDON (Reuters) - 'Star Trek' aktyoru Chris Pine, Vətəninə nəzarəti bərpa etmək üçün İngilislerle savaşan 14. əsr qiyamçı döyüşçü Robert Bruce rolunu oynadığı Netflix aksiyon dramında 'Qeyri-qanuni Kral' filmində orta əsr Şotlandiya üçün yer dəyişdirir.

ABŞ-ABŞ-SEÇİM-HOLLYWOOD /

Jane Fonda, Amy Schumer, ABŞ seçici teletonuna çıxacaq ulduzlar arasında

LOS ANGELES (Reuters) - Jane Fonda, Julia Louis-Dreyfus və Amy Schumer daxil olmaqla Hollivudun məşhurları, gəncləri çərşənbə axşamı qurultaydakı ara seçkilərdə səs verməyə borc verməyə çağıracaq onlayn teletonda iştirak edəcəklər.

İdman

ABŞ-BASKETBOL-NBA /

NBA turniri: Leonard, Raptors rout 76ers

Toronto Raptors, çərşənbə axşamı gecə qonaq olan Philadelphia 76ers-i 129-112 məğlub etdiyi üçün Kawhi Leonard 31 sayı topladı və 7 ribaunt aldı və Jonas Valanciunas ehtiyat oyunçular skamyasından 23 bal əlavə etdi.

US-BASEBALL-MLB-KC-FISCHER-OBIT /

Rekord tutan keçmiş küp Fischer 88 yaşında vəfat etdi

Keçmiş böyük liqanın sürahi və pitching məşqçisi Bill Fischer, Çərşənbə axşamı gecəsi, Iowa, Council Bluffs-da öldü. 88 yaşında idi.

GƏLİR

SİYASET / BEYNƏLXALQ İŞLƏR

UKRAYNA-ALMANYA / (PIX) (TV)

Almaniya kansleri Merkel Ukraynalı Poroşenko ilə görüşür

Almaniya kansleri Angela Merkel Ukraynaya gedir və prezident Petro Poroşenko ilə görüşəcək.

1 Noyabr, 07:15 ET / 11:15 GMT

MYANMAR-SAÇ / (PIX)

'İncinin rəngi': Myanmada insan saçı ticarəti sürətlə inkişaf edir

Saçlar, Myanmarın ticarət mərkəzi olan Yangon'daki yol kənarındakı bir bazar tövləsindəki uzun qara yeleyi daramaq, kəsmək və qarışdırmaqla gözləri yaşla dolan Za Za Lin üçün kirayəni ödəməyə kömək edir.

1 Noyabr

BRITIAN-AB / SANAYİ

Böyük Britaniyanın baş naziri May Downing Street-də Sənayeçilərin Avropa Dəyirmi Masası keçirir

May, 55 böyük icraçı və böyük transmilli şirkətlərin sədrlərini bir araya gətirən Avropa Sənayeçilərinin Dəyirmi Masası ilə görüşür.

1 Noyabr, 06:30 ET / 10:30 GMT

SAUDI-KASHOGGI / CANADA-ARMS (PIX)

Trudeau dilemması: əsas işlərini itirmədən Səudiyyə ilə necə sərt davranmaq olar Kanada Baş naziri Justin Trudeau, bir seçki yaxınlaşdıqca bir dilemma ilə qarşılaşır - Səudiyyə Ərəbistanı ilə nəhəng silah müqaviləsini bağışlayarkən Riyadı insan haqları vəziyyətinə necə etibarlı şəkildə bağlayacağıq.

1 Noyabr

ERMƏNİSTAN-PARLAMENT /

Ermənistan parlamenti növbədənkənar seçkilərə yol açmaq üçün rəsmi Baş nazir seçkisini keçirəcək

Ermənistan parlamentində yeni baş naziri bir həftə əvvəl seçə bilmədikdən sonra rəsmi bir seçki keçirəcəyi gözlənilir. İki dəfə uğursuz olarsa, qanunverici orqan ləğv ediləcək və səsvermənin dekabrda keçirilməsini istəyən Baş nazir vəzifəsini icra edən Nikol Paşinyan tərəfindən təklif olunan plan erkən parlament seçkiləri elan ediləcək.

1 Noyabr

ÇİN-EL SALVADOR / (PIX) (TV)

El Salvador Prezidenti Salvador Sanchez Ceren Pekini ziyarət etdi

El Salvador Prezidenti Salvador Sanchez Ceren, çinli həmkarı Xi Jinpinin ev sahibliyi etdiyi qarşılama mərasimində iştirak edir, ardından Pekindəki Xalqın Böyük Salonunda görüş və imza mərasiminə qatılır. El Salvador, ABŞ-dan sərt tənqidlərə məruz qalan Tayvandan Çinə diplomatik əlaqəni dəyişdirən son ölkədir.

1 Noyabr, Saat 05:00 / GMT

AVROPA-İSLAMİSTAT / SURİYA (PIX)

Avropa Suriyada İslam Dövləti uşaqlarını aşdı

İllərdir İslam Dövlətinə qoşulmağa gedən qızlarından az şey eşidirdilər. İndi Avropadakı onlarla ailə, Suriyadakı həbsdən evə qayıtmaq üçün canları qurtaran eyni qadınlardan mesajlar aldı.

1 Noyabr, 03:00 ET / 07:00 GMT

ABŞ-SEÇKİ / GÜRCÜSTAN-OPRAH (PIX)

Oprah Gürcüstanın Abramsları ilə kampaniya aparacaq

Oprah Winfrey, ulduz gücünü Georgia Demokrat Stacey Abrams-a cümə axşamı günü əyalətdəki bir cüt çıxışda ABŞ-ın ilk qaradərili qadın valisi olmaq üçün araşdırma etdi.

1 Noyabr

Ukrayna kilsəsi / (PIX) (TV)

Xainlər, yoxsa rus agentləri? Din adamları Ukraynada kilsə sırasına tutuldu

Metropolitan Oleksandr kimi keşişlər qarşısında bir seçim dayanır: Ukraynanın yeni müstəqil kilsəsinə qoşulun və öz kilsəsinin tərəfdarları tərəfindən inadkarlıq damğası altına alın və ya uzaq durun və Rusiya agenti kimi tanınma riski. Bu, Ukraynanın 1686-cı ilə gedən Rus Pravoslav Kilsəsi ilə əlaqələrini kəsməyə hazırlaşdığı bir vaxtda minlərlə ruhaninin üzləşdiyi bir qərardır.

1 Noyabr

MADAQASKAR-SEÇKİ / (PIX)

7 Noyabrda keçiriləcək Madaqaskar seçkilərinə baxış

7 Noyabrda keçiriləcək Madaqaskar seçkilərinə baxış.

1 Noyabr

KUBA-ABŞ / BMT (TV)

Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Baş Assambleyası, ABŞ-ın Kubaya qarşı iqtisadi embarqosunu ləğv etməsini tələb edən 27 illik qətnaməyə səs verməsi səbəbindən

Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Baş Assambleyası, ABŞ-ın Kubaya qarşı iqtisadi embarqosunu ləğv etməsini tələb edən 27 illik qətnaməyə səs verməsi səbəbindən. ABŞ bu qətnamələrin əleyhinə 24 il səs verdi, lakin 2016-cı ildə Vaşinqton və Havana daha yaxın münasibət qurduqları üçün ilk dəfə bitərəf qaldı. Bununla birlikdə, Trump administrasiyası 2017-ci ildə yenidən xeyr səs vermədi və bu il Kubanın insan hüquqları rekorduna dair səkkiz düzəliş etməyi planlaşdırır. ABŞ-ın düzəlişlərin qəbul edilməsi üçün kifayət qədər dəstəyinin olub-olmadığı aydın deyil.

1 Noyabr, 10:00 ET / 14:00 GMT

SAFRİKA-SİYASET / (PIX) (TV)

Cənubi Afrika prezidenti xarici mətbuata brifinq təşkil edəcək

Prezident Ramaphosa, beynəlxalq media mənsubları ilə rekord bir dialoq şəklində bir sual-cavab formatında görüşəcək.

1 Noyabr, 11:00 ET / 15:00 GMT

MADAQASKAR-SEÇKİ / KAMPANİYA (PIX) (TV)

Madaqaskarın növbəti lideri: mühasib, DJ, yoxsa südçü?

Madagaskarın 7 Noyabrda keçiriləcək prezident seçkilərində seçicilər bülletendəki ən böyük 36 namizəd arasından seçim edəcəklər. Aşağıdakılar Çərşənbə günü keçirilən səsvermədə üç ön iştirakçıdır. Namizədlərdən ikisi arasında ikinci turun böyük ehtimalla dekabr ayında baş verəcəyi gözlənilir.

1 Noyabr

ETİOPİYA-SİYASET / (PIX)

Efiopiya Baş Naziri Abiy Əhməd, ən yüksək məhkəmə məmurlarına and içdiyinə görə parlamentdə

Əhəmiyyətli bir xəbər gözlənilmir, ancaq hər hansı bir sərt tədbir görməyini elan etdi.

1 Noyabr

ETİOPİYA-SİYASET / (PIX)

İllərcə sürgündən və üsyandan sonra yaşayan bir Efiopiya siyasətçisi azadlıq və qorxulardan bəhs edir

Bir il əvvəl üsyançıların lideri Berhanu Nega qonşu Eritreyadan Efiopiyaya hücumlar edirdi və evdə edam cəzası ilə qarşılaşdı.

1 Noyabr

NORTHKOREYA-SOUTHKOREA / SƏRHƏD (TV)

DMZ uçuşa qadağan zonası qüvvəyə minir

Cənubi və Şimali Koreya, Silahsızlaşdırılan Bölgədəki (DMZ) sərt sərhədləri üzərində uçuşa qadağan bölgə quracaqlar. Zona sabit qanadlı təyyarələr üçün Şərqdəki Hərbi Demarkasiya Xəttindən 40 kilometr, qərbdən 20 kilometr şimal və cənub tərəfə uzanacaqdır.

1 Noyabr, 21:30 ET / 01:30 GMT

ABŞ-TİCARƏT / ÇİN (PIX) (TV)

Çin Baş naziri Li Keqiang ABŞ nümayəndə heyəti ilə görüşür

Çin Baş naziri Li Keqiang, Pekində ABŞ konqresmenlərindən ibarət bir heyət ilə görüşür.

1 Noyabr, 04:00 ET / 08:00 GMT

ABŞ-HARVARD / Ayrı-seçkilik

Keçmiş Harvard prezidentinin Asiya-Amerikan qərəzli məhkəməsində ifadə verəcəyi gözlənilirdi

Harvard Universitetinin keçmiş prezidenti Drew Faustun cümə axşamı günü şahidlik etməsi gözlənilir, çünki universitet Asiya-Amerikalı abituriyentlərə qarşı ayrıseçkilik iddialarına qarşı məhkəmədə özünü müdafiə edir.

1 Noyabr, 10:00 ET / 14:00 GMT

TÜRKİYƏ-SİYASET / KURDLAR

Türkiyənin Kürdpərəst Xalqların Demokratik Partiyasının həmsədrləri mediaya danışırlar

Türkiyənin Kürdpərəst Xalqların Demokratik Partiyasının (HDP) həmsədrləri Pervin Buldan və Sezai Temelli, gələn mart ayında keçirilməsi planlaşdırılan yerli seçkilər ərəfəsində Türkiyədəki mövcud siyasi vəziyyət barədə jurnalistlərə açıqlamalar vermək üçün.

1 Noyabr

ABŞ-SEÇKİ /

Demokratlar, seçki kampaniyası yolunda Oprah, Obama və Biden köməyi ilə ev səhiyyə mesajını çəkirlər

Demokratlar, yaxınlaşan iki il ərzində ABŞ Konqresini hansı partiyanın idarə edəcəyini müəyyənləşdirəcək 6 Noyabr seçkiləri ərəfəsində, immiqrasiya ətrafında müzakirələrin qurulması üçün Respublikaçıların cəhdlərini tənzimləyərək, bağlanış seçkilərində səhiyyəyə amansızca diqqət ayırırlar.

1 Noyabr

MÜNAQİŞƏLƏR / Döyüş / Sülh

ABŞ-HƏRBİ / PODRATÇILAR (PIX)

XÜSUSİ RAPOR: Hərbi Mülk Layihəsində Üçüncü hissə

Reuters seriyasındakı üçüncü hissə Pusuda Pusuda. ABŞ hərbçilərinin böyük nəzarəti xüsusi mənzil ev sahiblərinə necə verdiyini araşdıraraq problemlər yarandıqda cəlb olunan ailələrin hüquqlarını məhdudlaşdırdı.

1 Noyabr

Cinayət / qanun / ədalət

PENSİLVANİYA-Çəkiliş /

Sinaqoq qırğınından şübhəli olan Robert Bowers, məhkəməyə çıxdı Pittsburqdakı sinaqoq qırğında ittiham olunan Robert Bowers, 27 Oktyabrda Həyat Ağacı sinaqogunda 11 namazı öldürməkdə ittiham edildikdən sonra məhkəməyə çıxdı. 11 silahlı istifadə maddəsi də daxil olmaqla 29 ittihamla üzləşdi. öldürmək və ölümlə nəticələnən dini inancların həyata keçirilməsinə mane olmaq.

1 Noyabr, 10:00 ET / 14:00 GMT

NORTHKOREYA-CİNSLƏR /

Human Rights Watch, Şimali Koreyada cinsi şiddətə dair mətbuat konfransı

Human Rights Watch, Seulda Şimali Koreyada qadınlara qarşı cinsi zorakılığa dair yeni bir hesabat yayımlamaq üçün bir mətbuat konfransı təşkil edəcək.

1 Noyabr, 22:00 ET / 02:00 GMT

TENNESSEE-İCRA /

Tennessi, məhbus Edmund Zagorski'yi elektrik kreslodan istifadə edərək edam edəcək

Tennessee, Edmund Zagorski'yi 1 Noyabrda edam etməyi planlaşdırır. O, dövlətə ölümcül iynə əvəzinə elektrikli bir kreslo istifadə etməsini istədi. İcra 19.00-a təyin edildi. Mərkəzi vaxt. Bu, ABŞ-ın 2013-cü ildən bəri elektrik kreslosu ilə edam etdiyi ilk edam olacaq. 63 yaşlı Zagorski 1983-cü ildə iki nəfərin qətlində günahkar bilinir.

1 Noyabr

BİZNES / İQTİSADİYYAT

ECOPETROL NƏTİCƏLƏRİ /

Kolumbiyanın Ecopetrol şirkəti Q3 nəticələrindən sonra investorlarla görüş keçirir

Kolumbiyanın dövlət şirkəti olan Ecopetrol, üçüncü rübün nəticələrinin açıqlanmasından sonra cümə axşamı investorlarla görüş keçirəcək.

1 Noyabr, 09:00 ET / 13:00 GMT

Qlobal-iqtisadiyyat / qida

Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Qida və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatı aylıq qida qiymətləri indeksini açıqladı

Birləşmiş Millətlər Təşkilatının qida agentliyi (FAO) taxıl, yağlı toxumlar, süd məhsulları, ət və şəkər səbəti üçün aylıq dəyişiklikləri ölçən qida qiymətləri indeksini açıqladı. FAO, istehsal proqnozları da daxil olmaqla taxıl təchizatı və tələb qısa məlumatlarını açıqlayır.

1 Noyabr, Saat 05:00 / GMT

CIGNA-NƏTİCƏLƏR /

Cigna üçüncü rüb qazanclarını bildirir

Keçən ay aptek faydaları meneceri Express Scripts-i əldə etməsi üçün ABŞ antitrest təsdiqini alan Cigna Corp-un Cümə axşamı günü daha yüksək rüblük mənfəət verəcəyi gözlənilir. İnvestorlar, səhiyyə sığortaçısının Express Scripts müqaviləsinin bağlanmasında əldə etdiyi irəliləməyə, üzvlərdəki böyüməyə və korporativ müştəriləri üçün tibbi xərclərə dair şərhlərə diqqət ayıracaqlar.

1 Noyabr, 08:30 ET / 12:30 GMT

Çexiya dərəcələri /

Çex Respublikası-Mərkəzi Bankın məzənnələri

Çexiya Milli Bankı, pul siyasəti iclası qərarını 1200 GMT-də elan etməli və dördüncü düz faiz artımını təmin etməsi gözlənilir - bu inflyasiya hədəflənməsi 1998-ci ildən bəri ilk dəfə belə bir artım seriyası meydana gəldi.

1 Noyabr, 08:00 ET / 12:00 GMT

BRITANIYA-AB / TİCARƏT

Dexeu'dan Suella Braverman, Chatham House'dakı Falconer

Chatham House ticarət və proteksionizm mövzusunda bir günlük sessiyaya ev sahibliyi edəcəkdir. Dexeu'dan Suella Braverman və Ticarət müzakirecisi Crawford Falconer danışır.

1 Noyabr

AUTOS-FABRİKA / FLEXIBILE (PIX)

Yapon avtomobil istehsalçılarının Trump ticarət müharibəsində seçim silahı: Esnek bitkilər

Yapon avtomobil istehsalçıları ABŞ-ın sedanlara olan istehlakçı tələbinin sürətlə azalmasından və ABŞ Prezidenti Donald Trampın idxal olunan avtomobillərə rüsum tətbiq etmək təhdidlərindən ABŞ-da təzyiq altındadır. Bir zavodun bir çox model yaratmasına imkan verən texnologiyadakı liderliklərindən istifadə edərək bunun öhdəsindən gəlirlər.

1 Noyabr, 01:00 ET / 05:00 GMT

ELM / TEXNOLOGİYA

TECHNOLOGY-WWW / (PIX) (TV)

WWW ixtiraçısı ilə reportaj

Dünya şəbəkəsinin ixtiraçısı Tim Berners-Lee, Reuters-ə danışır.

1 Noyabr, 01:00 ET / 05:00 GMT

SƏNƏTLƏR / KÜLTÜR / ƏYLƏNCƏLƏR

HALLOWEEN-GÜN / WEST HOLLYWOOD (PIX) (TV)

Halloween West Hollywood Karnavalında qeyd olunur

West Hollywood illik Halloween Karnavalını keçirir.

31 Oktyabr, 21:00 ET / 01:00 GMT

HALLOWEEN-GÜN / ABŞ (PIX) (TV)

Halloween ABŞ-da qeyd olunur

Halloween ABŞ-da qeyd olunur

31 Oktyabr, 19:00 ET / 23:00 GMT

MEXICO-LGBT / RƏQS (PIX) (TV)

İstənilən boy, cins - LGBT + Meksika rəqs qrupu üçün tabu yoxdur

Meksikadakı bir LGBT + rəqs qrupu, transgender və homoseksual ifaçılara ənənəvi xalq rəqslərində iştirak etmək və eyni zamanda qərəzlə mübarizə aparmaq şansı təqdim edir.

1 Noyabr, 06:00 ET / 10:00 GMT

LİBYA-KÜLTÜR / TEATR (PIX)

Liviya bir teatr qrupu bahislərə qarşı mübarizə aparır

Liviyanın paytaxtında bir teatr səhnəsində atəş səsləri səslənəndə ümidsiz vəziyyətdə yuxarıya baxan bir qadın ölməkdə olan bir gənci saxlayır. 62 nəfərlik gənc liviyalı qrup, 2011-ci ildə Müəmmər Qəddafinin devrilməsindən bəri Şimali Afrika ölkəsini əhatə edən gündəlik şiddət və qarşıdurma ilə yaxşılaşmağın bir yolu olaraq teatrdan istifadə edir.

1 Noyabr, 08:00 ET / 12:00 GMT

İŞİN QƏRİBƏSİ

ESTONYA POLİSİ / DONORKARTLAR (PIX) (TV)

Estoniya yol polisi sürət həddini aşması üçün orqan donoru kartları paylayır

Avropada sürət həddini aşanlara görə verilən ən yüksək cərimə nisbətlərindən birinə sahib olan Estoniyada Trafik polisi əməkdaşları, sürəti azaltmaq üçün ilham verəcəkləri ümidi ilə sürət sürənləri orqan donoru olmağa təşviq edən kartlar paylamağa başladı.

1 Noyabr, 07:00 ET / 11:00 GMT

(Bu hekayə Everysecondcounts-themovie işçiləri tərəfindən redaktə edilməyib və sindikatlaşdırılmış lentdən avtomatik olaraq yaradılıb.)